Menu

Fiska i Jämtland

Jämtland är ett av Sveriges vackraste landskap att semestra i och många väljer dessutom att bosätta sig här. Om man är intresserad av att göra semesterresan permanent kan man vända sig till Tessin som sysslar med fastighetsfinansiering och få ett skräddarsytt finansieringsalternativ.

Fina fiskevatten

Framför allt fiskare söker sig till de jämtländska sjöarna som ofta beskrivs som fiskeparadis och här kan man bland annat fiska torsk, lax, öring, röding, aborre, gädda och harr. Om man inte har fiskat i Jämtland tidigare är det bra att kontakta en turiststation samt kolla upp regler kring fiskekort. Det finns en hel del stugbyar, pensionat och privatpersoner som hyr ut sina hus över sommaren till den som vill njuta av naturen runt knuten.

Storsjön

Storsjön ligger i den jämtländska Storsjöbygden och är känd för sitt ypperliga fiskevatten. Det ryktas också att storsjöodjuret håller till under den vackra insjöns vattenyta. Här finns upp emot ett tjugotal olika fiskarter att fiska och man kan även hitta mört, sik och lake här. Man kan också hitta simpa och ål.

Stora Blåsjön

En annan fiskepärla i Jämtland är Stora Blåsjön som ligger i ett fantastiskt naturskönt område där man inte bara kan fiska utan även vandra. Vid denna sjö kan man hyra båt, utrustning och boende och få ut det mesta av semestern. Vildmarken breder ut sig runt sjön och bjuder på såväl fjällterräng som vandringsleder. Förutom Stora Blåsjön finns det gott om mindre tjärnar, sjöar och vattendrag där man kan prova fiskelyckan.

Idsjöströmmen

Idsjöströmmen är en annan av Jämtlands fiskeoaser och strömmen är en del av Gimån. Här släpper man dock tillbaka all fisk man fångar. I byn Gimdalen kan man boka både boende och fiskeguider. Fiskevattnet här har internationell status och en hel del turister flockas för att ta del av såväl fiske som natur under säsongen. Förutom fisket finns det vandringsturer samt insektsguidning. När man semestrar här kan man också passa på att slipa sina fiskekunskaper och ta del av kursutbudet.

Mångsidighet

Fisket i Jämtland beskrivs ofta som ett drömfiske och i orörd natur kan man förstå fascinationen. Semestern blir inte enformig eller tråkig eftersom det finns något för hela familjen. Den som inte vill fiska kan vandra, klappa renar, besöka naturreservat, tälta, paddla, gå på bäversafari, hyra cyklar, båtar och mycket mer. Beroende på säsong kan man till exempel vinterfiska, åka skidor i Åre, besöka Funäsdalen och Tännforsen. En hel del människor uppskattar Jämtland för alla möjligheter som finns här och man kan återkomma år efter år och fortfarande upptäcka nya fiskevatten och hitta aktiviteter som lockar hela familjen. Man har aldrig tråkigt i Jämtland och årstiderna klär detta landskap som bara blir vackrare och mer naturskönt när våren övergår i sommar, höst och vinter.