Menu

Saker att göra i Jämtland

Ska du besöka Jämtland under vinter eller är det kanske nästa resmål inför sommaren 2020? Jämtland är ett mycket trevligt område som ligger i mellersta delen av Sverige. Den som inte har varit i Jämtland tidigare kanske tror att det är väldigt dött. Att det inte finns några aktiviteter och inget att göra för varken barn eller vuxna. Så är dock inte fallet. Jämtland är stort och det finns mängder med kul som ni kan hitta på under er vistelse.

Planerar du att flytta till Jämtland ska du läsa lite extra noga. Du kanske har fixat allt från att hyra ett tillfälligt förråd i Linköping för förvaring av dina möbler och hittat en lägenhet som du kan bosätta dig i. Att flytta från en del av Sverige till en annan kan dock vara väldigt omtumlande för många. Genom att vara säker på att du kommer att kunna underhålla dig och ha riktigt kul kan flytten kännas trevligare. Här nedan kan du läsa om våra absolut bästa sevärdheter och aktiviteter!

Museer – Vill du besöka ett trevligt museum när det regnar ute eller för att veta mer om platsen du befinner dig på? Bra! I Jämtland kan du bland annat hitta museum som Jamti i Östersund, Härjedalens Fjällmuseum i Funäsdalen, Locknekratern – Meteoritcenter i Östersund och mycket mer.

Natur – Hur är det då med natur och parker? Finns det några sådana? Självklart! När du är på besök i Jämtland kommer du att ha mycket natur omkring dig nästan hela tiden. Vi rekommenderar Lofsdalens Fjällanläggning, Vemdalsskalet, Skistar Åre, Moose Garden, Döda Fallet och Tännforsen.

Aktiviteter – Det är dock inte alla som tycker om att ta det lugnt genom att gå på museum eller parker, vissa vill helt enkelt ha mer fart! Vill du åka skidor eller snowboard kan du besöka Skistar Åre (som ovan nämnt), men även Hamrafjället. Tycker du hellre om vatten eller befinner dig i Jämtland under sommarmånaderna kan JoPe Fors och Fjäll vara kul! I Tännäs hittar du ett myskoxecentrum. Hur häftigt är inte det?

Fokus på friluftsaktiviteter

Det är tydligt att det är fokus på natur och friluftsaktiviteter som gäller när man tittar på utbudet som Jämtland har. Åre är naturligtvis en av de mest kända platserna och här kan du göra allt från att åka skidor, snowboard, cykla, vandra, gå på spa, shoppa och mycket mer. Du kan även bergsklättra och flyga tandem om du vågar. På så sätt har du möjlighet att se helt Åre från ovan och du får med dig minnen som kommer att vara oförglömliga. Ett stort plus är att Jämtland erbjuder så många fina aktiviteter där även barn är inkluderade eller kan delta. Jämtland är således en plats som passar alla.