Menu

Ett besök i Åre  

Åre är en av de mest populära skidorterna i Sverige, men förutom att åka snowboard och skidor finns det en mängd andra roliga aktiviteter som man kan avnjuta när man befinner sig i Åre. Det är helt enkelt en semesterort som passar hela familjen och även för par och ungdomar att resa till. Det finns någonting för alla i Åre. Åre är som mest populärt på vintern och om du besöker Åre under sommaren kan du uppleva att det är lugnt och lite med folk. Det blir en väldig kontrast till vintern då denna fantastiska stad kommer till liv.

Åre ses som Skandinaviens alpina huvudstad. Om du besöker Åre på sommaren finns goda möjligheter att till exempel vandra, cykla, bada, vara med om kulturupplevelser, shopping eller fantastiska restau1200px-ostersundrangbesök. Man kan ta sig till Åre på många olika sätt, bland annat med bil, tåg, buss eller flyg. Om man väljer att resa med bil till Åre finns det fina europavägar hela vägen och om man reser från Malmö tar det cirka 10 timmar. Från Stockholm tar det istället cirka 8 timmar att resa. Det beror helt enkelt på varifrån du startar.

Åre har även en turistbyrå som gärna hjälper till att informera dig om de aktiviteter som du hittar i Åre. Som tidigare nämndes finns det någonting för alla, men det sker även många event i Åre och många föreställningar. För att veta vad som är aktuellt när just du befinner dig i Åre bör du gå in på turistbyrån. De kan även hjälpa dig genom att de säljer biljetter, tipsar om turer du inte visste om annars eller berättar om hur du ska göra för att ta dig till olika platser.

Det finns hotell och pensionat för alla smaker och prisklasser i Åre. Du kan till exempel välja mellan att bo i en stuga eller på ett högklassigt hotell, beroende på vad du föredrar. Gå in på Åre 360 för att läsa mer om vad du kan göra när du befinner dig i Åre. På så sätt får du ut det mesta av ditt äventyr.