Menu

Anledningar till att älska Jämtland  

  • Det finns många anledningar till att man bara måste älska Jämtland. En av dem är att det är tillgängligt geografiskt för alla svenskar. Bor man i Jämtland har men helt enkelt nära till allt. Det ligger mycket strategiskt placerat i mitten av landet.
  • Dessutom erbjuder Jämtland en fantastiskt vacker natur. Du kan betrakta djupa dalar och höga berg, virvlande vattendrag och mängder med skog. Det är attraktivt både under sommaren och vintern och det är inte svårt att ordna, om man vill ha en aktiv livsstil i Jämtland.
  • Åre är Sveriges största skidort och givetvis ligger denna ort i Jämtland. Det finns givetvis mycket att göra även på sommaren i Åre och om du bor i närheten av Åre så vet du vilken fantastisk stad det är.
  • En av alla aktiviteter som mtannforsenan kan göra när man befinner sig i Åre är att bland annat gå på älgsafari. Man får klappa och gosa med älgarna och om man skulle vilja efteråt finns det ett café där man serverar våfflor som är gjorda på älgmjölk.
  • Enligt många jämtar är jämtska ett eget språk och man använder jämtska som en sammanfattning för alla de dialekter som finns i Jämtland.
  • Storsjöyran är en fantastisk anledning till att älska Jämtland. Det är en festival som samlar omkring 20 000 besökare varje år. Under festivalen håller Jämtlands president dessutom ett tal. Det faktum att Jämtland har en egen president är en annan anledning till att du ska älska Jämtland. Detta har mest med marknadsföring av området att göra.
  • Storsjöodjuret: för dig som älskar sagor och mystiska väsen är Storsjöodjuret som finns i Storsjön helt perfekt. Detta djur var fridlyst fram till 2005 då beslutet upphävdes. Anledningen var att ingen kunde bevisa att det fanns något djur som man kunde fridlysa. Det har gjorts många försök att bevisa att Storsjöodjuret faktiskt existerar.
  • Om du snabbt behöver fly från Sverige och ta dig över till ett annat land är närheten till Norge ett bra alternativ. Du kan på endast några fåtal timmar beroende på var du befinner dig i Jämtland ta dig över gränsen och emigrera till Norge.