Menu

Företag i Jämtland

Jämtland i den norra delen i vårt avlånga land är på frammarsch när det gäller företagande. Det var inte länge sen som landskapet avfolkades på grund av att många företag slog igen och arbetslösheten ökade med stora steg. I dag har man vänt trenden och Jämtland är det landskap som har näst högsta andelen företagare i befolkningen av samtliga landskap och län. Viljan att växa finns hos de flesta av företagen vilket också är klart över genomsnittet bland svenska företag. För de som vill starta egna företag i Jämtland finns möjligheter till både stöd och rådgivning. Framgångsrika företagare lyfts också fram genom olika utmärkelser.

Guldgalan hyllar handlingskraften

Guldgalan är en gala i företagandets tecken. Man lyfter fram och fokuserar på människor och företag som skapar en framtid i länet. Prestigefyllda utmärkelser delas ut i samband med denna heldagsgala med föredrag och aktiviteter som avslutas med en glittrande galakväll. Har du provat prisbelönta Jämtlands julöl? Detta öl blev bäst i test 2016 och Jämtlands bryggeri är värt att lyftas fram då deras öl inte innehåller varken konserveringsmedel eller tillsatsämnen. Kan det vara den friska luften och det rena vattnet som gör att både te och öl från Jämtland smakar så gott? Det påstår i varje fall tillverkaren av Brunkullans ekologiska te, som är tillverkat av Jämtlands landskapsblomma.

Ett handlingskraftigt folk

Östersund är en studentstad och många som kommer från andra orter blir kvar här även efter studierna. Att hyra och köpa sin bostad här blir långt billigare än i Sveriges största städer. Många anser också att livskvaliteten är högre här. Genom Östersunds hem kan man hyra både studentbostäder och större lägenheter. Då jämtarna är ett handlingskraftigt folk kan man läsa på Östersunds hem att mycket av de praktiska jobb som bör göras i hyreslägenheter uppmanas man att göra själv istället för att kalla på hantverkare. Det kan vara allt från att byta kolfilter i köksfläkten till att byta säkringar. Funderar du på att bosätta dig i Jämtland där man alltid har nära till både fjäll och storslagen natur?